Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Chai latte otthon

Hozzávalók:

- 1 evőkanál őrölt kávé
- 1 csapott teáskanál kardamom
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 1,5 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék vagy szerecsendió
- 1-2 szegfűszeg
- 1 pici csipet só
- 4 csésze forró víz (nem lobogó)
- 2 teáskanál méz vagy cukor
- 1,5 csésze tej.

Legegyszerűbb french press, vagyis dugattyús kávéfőzőben elkészíteni, én is ezt használom most ehhez a recepthez. De ha nincs otthon, filteres kávéfőzőben is elkészítheted.


Elkészítés:

Tedd az őrölt kávét a fűszerekkel együtt a kávéfőzőbe, öntsd fel a forró, de már nem lobogó vízzel, keverd össze, és hagyd állni 4 percig. Utána nyomd le a dugattyút, így a fűszerek már nem áznak tovább.

Amíg ázik a fűszeres kávé, melegíts fel a tejet a mézzel, majd elemes tejhabosítóval habosítsd fel.

A kávét öntsd szét 2 vastag falú üvegpohárba, halmozd rá a meleg, habos tejet, tetejét szórd meg cukrozott fahéjjal, és tálald. Garantált a siker, ha valami különlegesre vágytok!