Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Egy csésze zöld kávé otthon

Idén még mindig sláger lesz a zöld kávé. Ez nem meglepő, hiszen fogyni vágyóknak, cukorbetegeknek, vagy az egészséges életmód híveinek kiváló antioxidáns forrás.

Sokan azonban tönkreteszik a kávézás élményét és a természetességet azzal, hogy étrendkiegészítő kapszula, vagy instant kávé formájában veszik magukhoz a zöld kávét.

Ne tedd! Hiszen kávézni öröm!

Hogyan csináld?
Keverd össze az őrölt, 100% természetes, igazi zöld kávét 50-50, vagy minimum 30-70%-ban őrölt, pörkölt kávéval, és készítsd el hagyományos módon. Így megmarad a kávéélmény és a zöld kávé természetes jótékony hatása is. Ilyen egyszerű!

Néhány egyszerű lépést azonban érdemes betartani, hogy tökéletes legyen az a csésze kávé. Ennyit kényeztetést megérdemelsz minden nap!


1. Fontos az arány: legalább 30-70 %-ban keverd a pörkölt kávéval, mert 30%-nál kevesebb arányban nem érvényesül a zöld kávé jótékony hatása. Vásárlóink többsége fele-fele arányban keveri.   
2. Fontos a kávéfőző:
egy jó kávé elengedhetetlen kelléke a megfelelő kávéfőző. Itt nem az a lényeg, hogy drága legyen, hiszen kotyogóssal, vagy olcsóbb elektromos kis kávéfőzővel is készíthetünk tökéletes kávét. A hangsúly azon van, hogy tiszta, zaccmentes legyen, mosószerrel soha ne tisztítsuk, csak tiszta vízzel, hogy a kávé okozta enyhe olajosság megmaradjon rajta. 3. Fontos a víz minősége: mindig használjunk friss, hideg, jól kiengedett csapvizet vagy szűrt vizet, esetleg alacsony ásványianyag- tartalmú szénsavmentes ásványvizet.


4. Fontos a kávé:

a.) minősége: jó minőségű legyen, legjobb ha frissen pörkölt, mert az illatok és aromák sokkal intenzívebbek lesznek. Ha tehetjük, vásároljunk szemes kávét, és főzés előtt daráljuk le, így még aromásabb lesz italunk.

b.) mérete: megfelelő méretű őrleményt használjunk. Kotyogóshoz kisebb méret szükséges, mint filteres kávéfőzőhöz. Elektromoshoz közepes, a kotyogóshoz hasonló, kicsit kisebb az ideális. A dugattyús cafetériához szükséges a legdurvább őrlemény. Ezért is jobb otthon darálni, hiszen sokszor az üzletekben kapható őrölt kávékon nincs feltüntetve a szemcseméret. Ebben az esetben az őrlemény általában kotyogóshoz vagy elektromos kávégéphez való, közepes szemcseméretű.

Ha zöld kávéval kevered a pörköltet, azt is figyelembe kell venni, hogy az őrölt zöld kávé nagy, durva szemcséjű, mert nagyon kemény a nyers kávébab, és nem lehet finomabbra őrölni. Ezért ebben az esetben apróbb őrleményű pörkölt kávé is megfelel.


5. Fontos a tej:
ha tejjel szereted a kávédat, fontos a tej hőmérséklete. Rajtad áll, hogy hideg vagy meleg tejet használsz-e. Ha sok tejjel szereted, ajánlott kicsit felmelegíteni. Vigyázz, ne melegítsd túl, mert a nagyon forró tej tönkreteszi a kávé finom aromáját. Ha sietsz, hideg tej is megteszi, kevéssé rontja el az összhatást, mint a túl forró tej.

Zöld kávé rendelése ITT!