Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Frissen pörkölt kávéink

Az OfficeKávé kávécsalád termékei a mi saját büszkeségünk. Hosszas kóstolgatás és kevergetés után állt össze a recept tudásunk legjavát felhasználva. Nem egy megfizethetetlen, túlárazott kávékülönlegességet szerettünk volna alkotni, hanem egy mindennapi, szerethető és fogyasztható, megfizethető, ám mégis finom kávékeveréket kerestünk.

Megalkottunk egy harmonikus hétköznapi reggeli kávét, az Office Blendet, egy erősebb, testesebb keveréket a "kis fekete" kedvelőinek, ez lett az Eszpresszó Blend. Az ínyenceket sem hagytuk ki: pörköltetünk Dél-Amerika legjobb kávéiból egy harmonikus, 100% Arabica keveréket is, ez az Arabica Blend. De a lényege mind a három kávénknak, hogy frissen pörköltetjük őket magyar kis családi pörkölőüzemben. Ma még mindig sokan az "olasz" kávét keresik. Elárulom, hogy az olasz kávé is ugyanúgy Brazíliából, Costa Ricáról, Kolumbiából, Afrikából származik, akárcsak a mi keverékeink, csak azokat Olaszországban pörkölik. Tény, hogy az olaszok értenek hozzá, de ma már nagyon sok kiváló magyar pörkölőmester szakember is érti a dolgát. Miért utaztassuk a pörkölt szemeket át fél Európán? Miért vesztegessük az időt? Azért választottunk magyar pörkölőt, hogy minél gyorsabban, minél frissebb, aromásabb és illatosabb állapotában kerüljön a fogyasztó asztalára, Hozzád. Hiszen legjobb kávé a friss kávé. Na de lássuk, hogyan is készül.


A mi kávénk története:

Az új termékcsaládunk tervezésekor a minőség és összhang mellett az is fontos szempont volt, hogy olyan pörkölőt találjunk, akik beengednek ajtajuk mögé, ahol nem titkolóznak/takargatnak, ahol megnézhetjük a kávét még zöld, nyers állapotában is. Hiszen tudjuk, jó kávé csak jó alapanyagból készülhet.
Megnyugtatok mindenkit, hosszas keresgélés után ugyan, de sikerült ilyen varázslatos kis helyet találnunk, így szemtanúi lehettünk a saját, egyedi címkés kávéink születésének.

A kávé útja tehát a következő:A zöld kávé zsákokban érkezik
A zöld kávé levarrt zsákokban érkezik

-    A nyers zöldkávé 60 vagy 70 kilós zsákokban, hajón érkezik Európa egyik kikötőjébe, levarrva, minőségi ellenőrző pecséttel ellátva.

-    Az üzemben a pörkölőmester felfűti a pörkölőgépet 220 Celsius fokra, ezután kerül bele a max. 30 kg nyers zöldkávé (ez nyilván mérettől függ, minden pörkölőüzem más). A hideg kávészemektől a hőmérséklet hirtelen visszaesik 180 Celsius fokra, majd fokozatosan újra emelkedni kezd. Kb 15-20 perc alatt éri el ismét a kezdeti hőmérsékletet, ez idő alatt meg is pörkölődnek a szemek. A pörkölőmesternek nagyon nagy figyelemre, fegyelemre, szaktudásra és tapasztalatra van szüksége, hiszen a legvilágosabb bécsi és a legsötétebb olasz pörkölési szintek között is maximum 1-2 percnyi eltérés van.


Kezdődhet a pörkölés

Kezdődhet a pörkölés

-    A megpörkölt szemeket hűteni kell kevergetéssel, majd jól szellőző zsákokba kerülnek egy napra. Erre azért van szükség, hogy a pörkölést követően felszabadult gázok távozni tudjanak (különben szétrobbanthatja a zacskókat), majd ezután jöhet a csomagolás és a címkézés.

A 180-220C-on pörkölt szemeket keveréssel hűtik

A 180-220C-on pörkölt szemeket keveréssel hűtik

Bizonyára feltűnt, hogy a kézműves kávék csomagolásán nincs olyan zárószelep, mint a szupermarketek polcain lévőkön. Mi ennek az oka?
Az, hogy nagyüzemben nincs arra idő, hogy egy napot szellőztessék a kávét, ott több mázsát, esetleg tonnát pörkölnek egy nap, amit azonnal csomagolnak és szállítanak. Ez a szelep (amit sokan hibásan aromazáró szelepnek mondanak) egy egyirányú szelep, ami ugyan nem őrzi meg jobban az aromákat mint bármely más csomagolás, de a pörkölést követően keletkező gázokat engedi távozni.

Ezért azt tudom tanácsolni, nyugodtan vásároljatok nem túl dizájnos, zárószelep nélküli zacskós kávékat is, csak annyit fog jelenteni, hogy kis, kézműves üzemben készült, ahol kis mennyiségben, de folyamatosan pörkölnek. És bizony biztosan frissebb, mint amit a nagy márkák kínálnak a szupermarketek polcain. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy legjobb kávé a friss kávé. És attól hogy egy márkás kávét vesztek, szép színes csomagolásban,  jól hangzó márkanévvel, esetleg trendinek tűnő formás kis kapszulákban, lehet, sőt valószínű hogy jó minőséget kaptok, de az is lehet, hogy már egy fél éve pörkölték és darálták, és nálam az semmiképp nem tud labdába rúgni a frissen pörkölt, kézműves kávékkal szemben.

Zöld kávéból pörkölt kávéFrissen pörkölt kávé

Aki teheti, érdemes egy pörkölőüzembe ellátogatni, nagy élmény, és az az illat ami ott fogad!!!! Felejthetetlen!
Lehet, hogy egyszer mi is szervezünk Nektek egy ilyen látogatást. Mit szólnátok? De legyen ez meglepetés. :)

Így készült tehát új termékcsaládunk, a frissen pörkölt OfficeKávé kávécsalád: 2 kiváló keverékkel (blenddel) és 3 országszelektált (Single Origin) kávéval.

Részletes termékleírást itt találsz: http://officekave.hu/termekek/Frissen_p%C3%B6rk%C3%B6lt_kaveink

Officekávé termékcsalád