Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Gingerbread (mézeskalács) szirup házilag

A szirup receptjét még Londonban egy mexikói munkatársamtól kaptam. Keverd a kávédhoz, teádhoz, vagy csurgasd süteményre, vanília jégkrémre az ünnepek alatt.

Hozzávalók:

-2 bögre víz
-1,5 bögre barnacukor
-2,5 teáskanál őrölt gyömbér vagy reszelt friss gyömbér
-1/2 teáskanál őrölt fahéj vagy egy egész fahéjrúd
-8 egész kardamom
-1/2 teáskanál vanília aroma
-1/2 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy hőálló edényben melegítjük, majd lassú tűzön kevergetjük addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik (kb. 15 perc). Lefedve állni hagyjuk 10 percig.
Miután kihűlt, egy jól zárható üvegbe (én csatos befőttes vagy szörpös üvegbe szoktam) öntjük. Ez az adag nekem általában kitart a téli hónapok végéig.

Kávéhoz adagolva igazi téli "starbucksos" kávékülönlegességet készíthetsz házilag otthon is, de csurgathatod süteményre, vanília jégkrémre is.