Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Karácsonyi forró csoki

Ezt a különleges karácsonyi kakaóreceptet minden évben előveszem, felnőttek és gyerekek is imádják!

Hozzávalók:

-1,5 bögre tej
-½ bögre cukor
-½ bögre étcsokoládé pasztilla
-2 rúd fahéj
-1 csík vékonyan lehámozott narancshéj, kb. 8 cm hosszú
-10 szegfűszeg
-tejszínhab
-őrölt fahéj és kakaópor szóráshoz.


 


Elkészítés:

Egy hőálló tálban összemelegítem a tejet a cukorral és az étcsokival, kevergetem lassú tűzön, míg szépen el nem olvad. Beleteszem a fahéjrudakat, a narancshéjat és a szegfűszeget, 2 percig kevergetem, majd lehúzom a tűzről és 10 percre félreteszem hűlni.

Szűrőn át bögrékbe töltöm és tejszínhabot kanalazok a tetejükre. 2-3 bögre lesz belőle.