Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Mexikói chilis csoki


Hozzávalók:                                                               

    -fél liter tej (lehet szójatej is)
    -1 fahéjrúd
    -1 szárított chili paprika
    -100g jó minőségű étcsoki (lehet chilis csoki is, ha bírod a csípőset)
    -kevés cukor vagy méz, ha édesen szereted.

 

Elkészítés:

Melegítsd meg a tejet lassú tűzön a chilivel és a fahéjjal együtt. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről és hagyd benne a fűszereket még ázni kb. 10 percig, ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a tej jól átvegye a fahéj és a chili ízét.
Vedd ki a fűszereket és tördeld bele az étcsokit, kevergesd, míg teljesen elolvad. Forrón fogyaszd. 2 nagy bögrével lesz belőle.

Extra tipp:
én szeretem felhabosítani a tejet, úgy még finomabb...