Kérdésed, problémád van? Katt ide!

Kosár

Nincs termék a kosárban.

Menü

Hírlevél

E-Magazin

Mokka kávé reggelire

Ezt a receptet Angliában tanultam, ahol ha napokon át esik az eső, MINDENKI mokkával vigasztalja magát.

Hozzávalók:
(2 személyre, hogy még ezt se csináld egyedül egy borongós reggelen)
 - 2 adag erős eszpresszó
 - 2 púpozott teáskanál étcsoki pasztilla (pl. ez)
 - 2 bögre tej
 - 2 kávéskanál barna cukor (opcionális)
 - tejszínhab
 - fahéj a szóráshoz.

Elkészítés:

Hőálló tálban vagy a mikróban felmelegítek fél-fél deci tejet egy-egy bögrében. Amikor forró, hozzáadom az étcsoki pasztillákat és a barna cukrot, és kiskanállal addig kevergetem, nyomkodom a bögre falához a pasztillákat, míg teljesen el nem olvadnak. Amikor homogén minden csoki, a bögrékbe adagolom a többi tejet is, ha szükséges, melegítek még rajta. Ezután egy elemes tejhabosítóval felhabosítom a csokis tejeket, ez eddig egy normál forró csoki. Végül hozzáöntöm a forró, frissen készített eszpresszót. Tejszínhabbal és fahéjszórással fokozhatom a kényeztetést.
Vigyázat, garantáltan felpörget!
Ajánlott borós, hideg reggeleken, vagy szomorú, esős napokon a nap bármely szakaszában.